Sadhana is een dagelijkse spirituele oefening welke een basis is voor spirituele groei, de ontwikkeling van een neutrale geest en een hart vol mededogen. Bij regelmatige beoefening reingit het je onbewuste geest van oude patronen en cultiveert nieuwe en gezondere patronen. Het roeit uit gevoelens van angst en twijfel over of je wel verbonden kunt zijn met je hogere zelf en controle kunt nemen over je leven. Sadhana doe je in de rustige tijd voor zons opkomst. Het is de perfect manier je op de dag voor te bereiden. Het brengt je geest en lichaam in balans, versterkt je zenuwstelsel en geeft je energie voor de hele dag.

Sadhana is self-enrichment. It is not something which is done to please somebody or to gain something. Sadhana is a personal process in which you bring out your best."

- Yogi Bhajan

Sadhana kan je alleen doen of in een groep. Echter het is heel belangerijk je eigen beoefening te ontwikkelen maar weet dat wanneer je sadhana beoefend, in zelfs een kleine groep, de effecten sterker zijn. Yogi Bhajan gaf ons de "The Aquarian Sadhana" in 1992 om ons door de transitie naar het Waterman tijdperk te helpen. Deze sadhana heeft een bepaalde structuur bestaande uit gebed, kriya (een set oefeningen) en mantra meditaties. Over de hele wereld word deze sadhana beoefend in de kundalini gemeenschappen. Het samen beoefenen van deze spirituele praktijk ontwikkelt groepsbewustzijn en brengt ons dichter bij het begrijp dat we Één zijn.

Als je interesse hebt om de sadhana te ervaren en wilt deelnemen aan een groep sadhana, welke we regelmatig aanbieden, schrijf je dan in voor de verzendlijst via het contact formulier.

mantra