Yogi Bhajan (1929 - 2004) onder deze naam is hij bekend over de hele wereld. Hij is echter geboren met de naam Harbajan Singh Khalsa Yogiji in wat nu Pakistan is. Toen hij zeven jaar was begon zijn spirituele reis en op zijn 16e jaar werd hij meester in de Kundalini yoga.

In 1968 vertrok Yogi Bhajan vanuit India naar Canada en later naar de Verenigde Staten. Daar begon hij met het onderwijzen van Kundalini yoga. Dat was het doorbreken van een eeuwenlange code van geheimhouding. Tot dat moment was deze krachtige en dynamische vorm van yoga voorbehouden aan een elite groep binnen de Indiase samenleving. 

Yogi Bhajan verspreide zijn kennis over de wereld door leraren op te leiden en deze vervolgens opdracht te geven zich ergens te vestigen en daar de Kundalini Yoga te onderwijzen. Later bracht hij zijn onderwijs onder in de organisatie 3HO. Dit staat voor "healthy, happy, holy". 3HO is nu een wereldwijd actieve organisatie en groeiende community welke de nalatenschap van Yogi Bhajan beheerd. Yogiji heeft zijn fysieke lichaam verlaten maar hij leeft voort in de herinnering en de harten van velen. 

klein formaat yb

mantra